top of page

LEGO® a možnosti jeho prodeje

Aktualizováno: 29. 11. 2022

V minulém článku jsem vám přiblížil stavebnici LEGO® a její dlouhodobou hodnotu na celosvětovém trhu. Koneckonců je to plast a všichni dobře víme, jak těžko ho příroda dokáže rozložit. Spousta z vás už pro LEGO® vylezla na půdu nebo pro něj skočila do sklepa… Teď už nejspíše čekáte na rady, jak na této stavebnici vydělat. Dnes si povíme o třech možnostech, jakými můžete prodat své LEGO®. Začneme tou nejméně výdělečnou (avšak bezpracnou) a skončíme tou nejzajímavější variantou.


1. Prodej LEGO® kostek na váhu

Pokud nemáte tolik času, jedná se jednoznačně o velmi zajímavou možnost, jak získat zpět značnou část pořizovací ceny. Standartně se LEGO® prodává po kilech. Čím více času věnujete přípravám, tím lepší cenu můžete získat nebo požadovat. Cena za 1 kilo LEGO® kostek se běžně pohybuje mezi 250,- až 600,-.


Co zvyšuje cenu kila?

  • Kvalitní fotografie

  • Vytřídění neoriginálních stavebnic (podle článku ZDE)

  • Nafocení samostatných figurek

  • Upřesnění, která témata se v kostkách nachází (velmi zajímavé jsou: Star Wars, Harry Potter, Super Heroes, vlaky nebo elektrické motory...)

  • Čistota jednotlivých dílků

  • Přesná váha

2. Prodej po jednotlivých setech

Velmi zajímavá a pro spoustu lidí i příjemná metoda dlouhodobého přivýdělku. Tato varianta je vhodná především pro ty, co mají volný čas a zároveň chuť si s LEGO® kostkami ještě trochu pohrát. Na úplném začátku musíte zjistit, jaké sety se z vašich kostek dají složit. Jestli jste pořádkumilovní a návody jste si schovali, máte vyhráno! Pokud jsou však návody fuč, o nic nejde! Zabruste v paměti a zkuste si vybavit, jaké sety by se zde mohly nacházet. Je dost možné, že jste bezradní, naštěstí jste na webu, který se na toto téma zaměřuje a poradí vám.


Prodej setů je jednoznačně zajímavějším způsobem výdělku. Když nastavíte ty správné prodejní ceny, můžete mít všechno prodáno do pár týdnů. Myslete na to, že jakmile to začnete dělat s vidinou dlouhodobých zisků, je potřeba začít oficiálně podnikat a odvádět řádně daně!

3. Rozprodej na jednotlivé dílky

Máte pro začátek tak 30m2 volného prostoru, tisíce hodin času a nevadí vám přehrabování se desítkami až stovkami kilo LEGO® kostek? Přesně to vás totiž čeká při této metodě. Pro mě samotného se jedná o velmi úspěšný byznys model, který mi otevřel cestu do světa mezinárodního prodeje. Stálo mě to ovšem velké množství času, hodně nervů a energie. Pokud čas nemáte, nemá smysl nad něčím takovým ani přemýšlet.


I když jste o tom možné nikdy neslyšeli, existují velké platformy, na kterých se prodává pouze LEGO®. Najdete tam celé sety ale i samostatné dílky, figurky, papírové návody, originální krabice a to v novém i použitém stavu. V prodeji se na těchto platformách nachází LEGO® od dob, kdy bylo ještě ze dřeva až po ty nejnovější kousky, které se v ČR nedají ještě ani sehnat.


Existuje mnoho možností, jak přistoupit k této variantě. Ne každá je tak náročná…. Z mých zkušeností ale platí, že co v LEGO® světě není náročné, na tom tak rychle nevyděláte. A o to vám aktuálně jde asi nejvíce.

Standardně ale platí, že čím větší šířka a hloubka skladových zásob, tím více prodejů získáte. Takže nemá smysl začínat s 10 kilo LEGO® kostek.

Rada na závěr: Do ničeho se nepouštějte bezhlavě. VŠE SI ŘÁDNĚ PROPOČÍTEJTE A PROMYSLETE, JINAK PRODĚLÁTE!

Štítky:

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page