top of page

Loučení se s naším starým skladem

Aktualizováno: 29. 11. 2022

Přijde mi to jako včera, když jsem brouzdal po sreality a hledal prostory, kam přesunout těch pár desítek kilo LEGO® kostek, které jsem skladoval u sebe v bytě. Přiznám se, že už nám to tam začalo být těsné, ale na druhou stranu to mělo mnoho skvělých výhod.


Jednou z nich bylo to, že jsem mohl naprosto bez omezení pracovat na přípravách celého našeho LEGO® byznysu.

Začátek našeho LEGO podníkání
Tak takhle nějak to na začátku vypadalo...

Další úžasnou věcí byla matrace, na které jsem spal nejprve mezi těmi všemi regály a LEGO® kostkami… Později matraci nahradil stůl, a proto jsem se přestěhoval do prádelny, kde už nějakou tu dobu nebylo jen prádlo.

Začátky LEGO podnikání a spaní na matraci
Matraci jsem měl dle potřeby všude, někdy i v obyváku...

Stěhování do našich prvních skladových prostor nebylo nijak obtížné: pár regálů, desítky kilo LEGO® kostek a několik stovek ROZLOŽENÝCH krabic… Nejtěžší ze všeho na tom všem bylo to, že jsme měli všechno ve 3. a 4. patře bytu. Vše se odvezlo na několik otoček kombíkem, ale TY SCHODY…?!


Při výběru prostor jsme neměli úplně na výběr, tlačil nás z určitých důvodů čas a měli jsme podstatně omezený budget. Nakonec se mi ovšem podařilo najít prostory, které pro nás v tu danou dobu byly naprosto ideální! Jednalo se o areál bývalé Mosilany, zastávku od centra, no co víc si přát?!


Bylo nám nabídnuto několik prostor, nakonec jsme zvolili tu nejjistější variantu a vzali druhý nejmenší sklad, který byl složen ze dvou menších místností. Dobře jsme udělali, pro začátek to bylo tak akorát a nemuseli jsme za vytápění přímotopy utratit majlant.

Stěhování LEGO byznysu do nových skladových prostor a skládání regálů
Stěhování bylo náročné, motivace však byla velká!

Unikátní LEGO® položky nám postupně zaplňovaly regál po regálu. Z toho důvodu jsme byli nuceni pronajmout si další místnost.

To rozhodování bylo dlouhé a těžké - další závazek, sice jen necelé 2k za měsíc, ale v tu dobu jsme měli tak trochu hluboko do kapsy.
Skladování LEGO kostek v regálech a krabicích
Předělávání skladového systému už je pro nás jen vzpomínkou...

Takto se to opakovalo několikrát v průběhu následujících dvou let. Při pronajmutí další místnosti jsme vždy museli všechno přeorganizovat, zefektivnit a hlavně TOTÁLNĚ PŘEDĚLAT. Uf, už samotná vzpomínka bolí…

Kdybych měl spočítat, kolikrát jsme přesouvali krabice, přelepovali a měnili štítky na našich ZIP sáčcích nebo třeba přenášeli regály, tak se asi ani nedopočítám.
Začátky LEGO byznysu ve skladových prostorách.
Chvíli trvalo, než se ze skladu stalo opravdu efektivní prostředí.

Abychom mohli prostory využívat co nejlépe, udělali jsme tam i dost úprav - strhli jsme koberec, odřezali topení, vyměnili světla nebo oškrábali lepidlo z podlahy. A nejlepší na tom je, že já osobně jsem si tohle všechno naprosto užil.

Koberec ve starém skladu.
Co si neudálate sami, to nemáte!
Když děláte na svém a znáte svá PROČ?, nikdy vás to nebude nudit!
Regály a BOZP v rámci našeho LEGO byznysu.
Největší progres šel vidět v našich hlavních skladech.

Tyto prostory měly rozhodně něco do sebe a pomohly nám vybudovat základy pro celou naši firmu. Ty stovky hodin, které jsem tam strávil byly opravdu vydřené a patří k mým nejšťastnějším rokům vůbec. Žiju svůj sen a budu s tím pokračovat i nadále!

LEGO podnikání a velké množství LEGO setů
A takhle to vypadalo pár týdnů předtím, než jsme opustili i tyto skladové prostory!

Mám poměrně velké množství různých fotek a záběrů z těchto prostor. Čím aktivnějším jsem na sociálních sítích, tím více toho je. Pokud byste se chtěli dozvědět více, doporučuji poslechnout TENTO díl mého podcastu NA PODLAZE - tam jsem se o starých skladech ještě trochu rozpovídal. Je to část mé historie, takže to asi nebude naposledy!

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page