top of page

3 důvody, proč jsem začal sbírat LEGO® figurky

Aktualizováno: 29. 11. 2022

Když jsem spustil sociální sítě se svým LEGO® podnikáním, tak mi lidé téměř okamžitě začali psát mnoho dotazů. Ve velké míře se ptali na to, zda vlastním i nějaké vlastní LEGO® nebo zda na vše koukám jen z prodejního hlediska…. Vlastně to není ani tak dlouho, byl to podzim roku 2020!


Musím se přiznat, že jsem v té době neměl v osobní sbírce ani jednu kostičku… Smutné, že? Podnikatel, který prodává stovky kilo LEGO® kostek, točí o tom videa, radí ostatním a nemá ani Ň!


Věřte mi, že když máte LEGO® celé dny a noci na očích, na nějaké oddechové skládání a sbírání opravdu není chuť ani nálada.

To byl však rok 2020, je čas věci přehodnotit! Respektive - už jsem je přehodnotil, teď vám o tom píšu tento článek.

Své názory a postoje obecně neustále přehodnocuji. Rozhodně ne z toho důvodu, že bych byl tak nerozhodný - spíš se snažím hledat ty nejlepší a nejefektivnější řešení.

Pořád mám LEGO® stavebnice plné brejle, ale i přes to jsem došel někdy koncem dubna k názoru, že by stálo za to udělat si svou vlastní sbírku LEGO® figurek. Koneckonců to pro mě není nic těžkého, když máme skladem tisíce kusů figurek!


Pojďme se teď společně podívat na to, proč jsem se do sbírání LEGO® figurek dal a co od toho očekávám. Já totiž neumím dělat věci jen tak!


1. Rozšíření mého investičního portfolia o další komoditu

Obecně se mezi fanoušky snažím tlačit názor, že je LEGO® dobrá investice. Protiřečil bych si, kdybych nějaké LEGO® sám nevlastnil. Patří mi samozřejmě většina společnosti Saviory Bricks, s.r.o., takže to LEGO® ve své podstatě jako investici mám. Osobní sbírka je však osobní sbírka! V mém modelu má své výhody a nevýhody.


2. Pořizovací cena rovna 0

Po pečlivém zvážení jsem se zaměřil z větší části na investování a sbírání samostatných LEGO® figurek. Z mého pohledu jsou asi nejvíce likvidní, což se může určitě hodit. Ze svých zkušeností vím, že dovedou přinést největší procentuální zisk. Zároveň se jedná o poměrně levné zboží, které člověk může kupovat v podstatě každý den! Největší výhoda je v mém případě ta, že se při nákupu dokážu dostat na opravdu zlomek běžné ceny na trhu. Není lepší pocit, než si koupit nové LEGO® sety na firemní prodej a vyhlídnuté LEGO® figurky získat za hubičku! Být CEO má prostě své výhody! A nemusí jít nutně jen o nové LEGO®, libuji si i v těch starších a hůře sehnatelných kouscích.


3. Sběratelství jako zajímavé hobby

Když to se sbíráním čehokoliv začnete myslet vážně, celkem vás to pohltí. Proto je potřeba si předem stanovit zásady, kterých se bude člověk po celou dobu držet. Jedině tak se z koníčku nestane neovladatelná závislost, které se nedá jen tak zbavit. Pořád to má být prioritně hobby přinášející radost a potěšení. Nebudeme si nic nalhávat, stejně na to koukám prioritně jako na investici, ale to bych jinak nebyl já!

Tohle byl úvodní článek do mé série o sběratelství LEGO® figurek. Postupně se chci začít podrobně zaměřovat na jednotlivé části mé sbírky. Dávat vám různé tipy a inspirovat vás k tomu, abyste se vrhli do sbírání LEGO® figurek stejně jako já! Už nyní můžu říct, že je mým cílem mít ve své sbírce všechny sběratelské série LEGO® figurek, kompletně všechny figurky Harry Potter, Pán Prstenů a co největší sbírku figurek Star Wars a Super Heroes. Bude to dlouhá cesta v hodnotě vyšších stovek tisíc korun, ale bude to stát za to! Stejně jako všechno, co dělám.

TRPĚLIVOST, to je hlavní vlastnost, kterou potřebujete nejen u sběratelství a podnikání…

V příštím článku bude řeč o procentuálním zhodnocení investice do stavebnice LEGO®. Už teď mohu říci jedno - i když nenakoupíte nejlépe, pořád vám to pokryje alespoň otesánka jménem inflace! Co se bude dít, když koupíte ten opravdu správný kousek LEGO® stavebnice? To brzy uvidíte...

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page