top of page

Největší internetové LEGO® tržiště hledá zdatné stavitele a neváhá je za to štědře odměnit

Od 9. prosince 2022 je oficiálně spuštěna Bricklink soutěž pro zdatné stavitele. Ve spojení se speciální aplikací, tzv. Bricklink studiem, si tak můžete (a pro odevzdání v rácmi soutěže vlastně musíte) nejprve sestavit model na počítači a teprve poté ve skutečném světě dle předlohy. Jen málokdo má totiž k dispozici tolik dílků jako třeba Michal Saviory… 🧱


Datem 1. února se pak otvírají brány soutěže a Bricklink přijímá práce jednotlivých stavitelů. Společnost LEGO® (akvizice Bricklinku v roce 2019), tak dává de facto druhou šanci amatérským designérům a nadšencům, kteří neuspěli v projektu pro LEGO® Ideas (článek o tomto projektu najdete ZDE).


S koncem měsíce února však končí i tato fáze!

Odpočet na stránkách Bricklinku - Zdroj: bricklink.com

Následně nastává asi nejzajímavější část kostičkového klání, a to veřejné hlasovaní nedočkavých LEGO® fanoušků. Jsou to takové LEGO® volby v období od 7. do 31. března.


Další měsíc pak na řadu přichází odborný tým, který posoudí projekty dle nejrůznějších kritérií. Příkladem: Statika, nevhodné dílky či neregulérní stavitelské metody apod. a zda soutěžící splnili obecná kritéria (400 - 4000 dílků, jedna minifigurka na minimálně 325 dílků…)


Pozdní květen se ponese ve znamení dlouho očekávaného zveřejnění pěti setů, které budou připravovány na uvedení do produkce, aby si v únoru dalšího roku mohli případní zájemci předobjednat některé z nich.

Hranice dělící úspěch (zahájení výroby) od neúspěchu je stanovena na 3 000 předobjednávek. Takových setů bude pak vyrobeno v omezeném čase do 20 000 kusů.

Zajímavá je krom jisté prestiže také výše autorské odměny. Ta je tentokrát stanovena na 5 % ze zisku z prodeje setu.

Narozdíl od předchozích ročníků soutěže, které měly trochu jiná kritéria, je tento rok dodáván u každého modelu návod pouze v elektronické podobě.

Pro porovnání - za set do série LEGO® Ideas dostanete „pouhé“ 1 % (ale pravděpodobně z daleko vyšší částky). Navzdory limitujícím osnovám se však stále jedná o velmi lukrativní příležitost.


Dobrou zprávou je, že by se měla tato soutěž nově opakovat na pravidelné bázi. Doposud tomu tak úplně nebylo...


Stále je dost času, jdete to zkusit taky? 😁


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page